Collaboration and Concentrations-Alliances and Mergers in Higher Education. Current Practices and Future Opportunities

15-16 Noiembrie 2012
Tipul evenimentului: 
Workshop
Locul: 
Hotel InterContinental Bucuresti, sala Fortuna East

Atelierul de lucru de invatare mutuala a fost organizat in colaborare cu proiectul „Performanta in cercetare, performanta in predare Calitate, Diversitate si Inovare in Universitatile din Romania”, urmarindu-se schimbul de experienta (atat la nivel de politici cat si la nivel organizational), asupra bunelor practici internationale privind dezvoltarea de retele, consortii si fuziuni universitare. De asemenea, evenimentul si-a propus testarea interesului universitatilor din Romania privind participarea in exercitii prospective de explorare a oportunitatilor de colaborare inter-institutionala.

Proiectul „Pregatiti pentru a inova, pregatiti pentru a raspunde mai bine nevoilor locale. Calitate si diversitate a universitatilor din Româniaisi propune, alaturi de obiectivul principal de evaluare a universitatilor romanesti, sa organizeze trei exercitii prospective inter-institutionale cu scopul de a facilita dezvoltarea de retele, consortii, fuziuni universitare (Activitatea 8. Facilitarea dezvoltarii de retele, consortii, fuziuni universitare prin organizarea a trei exercitii prospective inter-institutionale).

Diverse experiente nationale si internationale au fost prezentate si discutate pe parcursul atelierului de lucru, in vederea:

  • Formularii de optiuni/ recomandari pentru cei implicati in guvernarea invatamantului superior;
  • Formularii de optiuni/ recomandari pentru cei care decid politicile la nivelul Uniunii Europene;
  • Cresterii gradului de informare a actorilor cheie din invatamantul superior cu privire la provocarile si practicile existente in contextul colaborarilor/cooperarii universitare.

Evenimentul a fost coordonat de catre profesorul Luke Georghiou, prorector responsabil cu cercetarea si inovarea in cadrul Universitatii din Manchester.

Printre participanti s-au numarat experti si decidenti din Spania, Marea Britanie, Franta, Rusia, Suedia si reprezentati ai conducerii mediului universitar din Romania.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Puteti vizualiza agenda evenimentului aici si lista participantilor aici.

Persoana de contact: Alina Irimia, alina.irimia@uefiscdi.ro